Hoppa till sidans innehåll

Återblick


Äntligen! Full fart i Lindåshallen!       

Januari 2014

 

Lindåshallen är klar!
Full aktivitet i hallen. IOFF (kommunen) har byggt hallen och ABGS är
hyresgäst. Lindåshallen blev klar under januari 2014. Beslutet om Lindåshallen togs 2009 av kommunstyrelsen i Göteborg. Lindåshallen består av tre delar. En truppgymnastikdel, en friidrottsdel och en sporthall. På dagtid kommer delar av hallen att användas av Lindåsskolan. ABGS hyr truppgymnastikdelen som är en
träningsanläggning för att kunna träna säkert och att inte behöva bära redskap fram och tillbaka mellan hallar som vi gjort tidigare. ABGS har verksamhet i truppgymnastikdelen och i sporthallen. Friidrottsdelen är en träningsanläggning för ungdomar.

 

Vad betyder en ny hall för ABGS och våra ungdomar?
Mycket! Att ha tillgång till en hall med fasta och lösa redskap samt ett
kansli intill den dagliga verksamheten skapar säker träning, utveckling, plats för fler barn, fler barn kan träna fler dagar i veckan, och vi kan utbilda fler unga ledare. ABGS eftersträvar att ge barn och ungdomar en aktiv fritid samt behålla dem så länge som möjligt inom idrott/friskvård/ledarskap, mm. Idag har ABGS ca 500 barn i kö och drygt 1000 aktiva medlemmar. ABGS kommer att fortsätta att erbjuda barnverksamhet i olika gymnastiksalar i vårt upptagningsområde då det är viktigt för yngre barn att träna i närheten av hemmet. Vår förhoppning och strävan är att minska kön.

 

Truppgymnastikredskap i Lindåshallen

En fullutrustad modern truppgymnastikhall med:

Två höj/sänkbara mjuklandningar till tumbling resp. trampett.

Två trampoliner och trampolintrack till mjuklandning.

Bungy lons/sele för träning av avancerade volter.

Spegelvägg samt friståendevåder.

 

Hur fortskrider verksamheten i Lindåshallen?
Nu har arbetet övergått i verksamhetsarbete istället för planering av
lokaler vilket är underbart! IOFF(kommunen) har byggt Lindåshallen och många ungdomar har fått närhet till sin idrottsaktivitet. ABGS(med stöttning av Gymnastikförbundet), Friidrottsförbundet och IOFF(kommunen) har ett gott samarbete och arbetat för en bra lösning för alla inblandade. Gymnaster, friidrottare och elever i Lindåsskolans längtan efter att få träna i nya Lindåshallen har gått i uppfyllelse!

 

Nu kör ABGS på förfullt med all sin bredd och spets i balans!


Avslutningsvis från ABGS Hallgrupp

I hallgruppen har under åren Karin Tholin, Kristina Björling, Matilda Lindström och Thomas Hansson varit engagerade. IOFF har varit mycket lyhörda och alltid svarat på våra frågor eller funderingar. Väntan på olika beslut har ibland varit svår och frustrerande men har i slutändan ändå gett ett mycket bättre hallresultat än om hallen byggts som den först var tänkt. Hallen är nu bättre utformad och har bättre innehåll än den som först planerades då friidrott och gymnastik skulle
verka på exakt samma ytor. Väntan har inte bara varit dålig. Bäst är ändå att nu att se alla lyckliga aktiva och det engagemang och bredd ABGS som förening står för. Nu när klubben fått en ”baslokal” att verka i så ser man också att föreningen med sina drygt 1000 aktiva att också utvecklar en härlig klubbkänsla vilket är viktigt för att vara en demokratisk förening.

Viktigast för mig som engagerad förälder i hallgruppsarbetet har varit att ABGS sätt att ta hand om ungdomar och utveckla dem till goda ledare! Helt fantastiskt! - säger Kristina Björling som varit hallgruppsansvarig projektåren för ABGS.

 

Om du har några frågor eller känner att du kan bidra, maila till This is a mailto link.  Följ gärna oss på Facebook, ABGS, där vi informerar mer och lägger ut bilder.

 

Vi ses i hallen:)

ABGS/Hallgruppen

Uppdaterad: 22 DEC 2015 12:35 Skribent: Caroline Bader

Våra Samarbetspartners:

 

 

image1agpt.png

Bror Johansson

 

 

 

happy-socks-logo-vector.png

  

 

 

 

Postadress:
Askim-Billdals GS - Gymnastik
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Besöksadress:
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: 031452027
E-post: This is a mailto link

Se all info