Hoppa till sidans innehåll

BAS II (7 år)


Hösten det år man fyller 7 år erbjuds barnen träning i BAS II. Träningen i BAS II är nivåindelad. För de som önskar finns det möjlighet att träna två dagar i veckan (obs, begränsat antal platser). För de som känner sig sugna finns även chansen att prova på en lättsam form av tävling; alla gymnaster i föreningen som är 7 år och äldre bjuds in att delta i ABGS Klubbmästerskap som arrangeras under höstterminen.

Efter ett års träning i BAS I är målet i BAS II att lära sig ett riktigt fint handstående, hjulning, handvolt mm. på mattan. Vi tränar även en hel del på små serier med övningar i följd.

Vi ägnar även en hel del tid åt satsbräda och trampett och börjar använda dessa redskap i allt större utsträckning för olika övningar som volt med pass osv. Styrka, stretch och rörelseskolning/dans fortsätter att vara viktiga inslag i träningen.

I BAS II blir träningen något mer teknisk än i BAS I och barnen får öva på att ta instruktioner för att stegvis förbättra övningarna och lära sig nytt. Liksom i BAS I strävar vi hela tiden efter att barnen ska känna att de lär sig nytt och utvecklas samtidigt som de har skoj i hallen tillsammans med sina gympakompisar. Inom BAS-konceptet har vi tagit fram ett antal målövningar som vi följer upp under träningarna på individuell nivå för att säkerställa att gymnasterna utvecklas på ett positivt sett.

Under våren 2022 tränar BAS II nedanstående dagar och tider. All träning sker i Lindåshallen (sporthallen). VT22 är barnen i BAS II födda 2014.

Till våren kommer det att finnas två alternativ när det gäller träningsmängd och träningen sker fortsatt i sporthallen (Lindåshallen). Vi kommer att erbjuda två grupper som tränar 2 ggr/v och 2 grupper som tränar 1 gång/v enligt följande tider:

Grupp Dag(ar) Tid    
BAS II A Måndag 17:30-19:00    
  Lördag 09:30-11:00    
BAS II B Måndag 16:00-17:30    
  Lördag 11.00-12.30    
BAS II C Lördag 09:30-11:00    
BAS II D Lördag 11.00-12.30    
BAS II pojk Lördag 12:30-14:00    

 

För att träningen ska fungera på ett bra sätt krävs många ledare. Ni som är föräldrar kan bidra och vi ser gärna att ni är med i hallen, ombytta som hjälpledare. Det är mycket redskap som ska tas fram och tillbaka. Detta är tidskrävande och vi ser gärna att ni hjälper till för att vi ska kunna utnyttja träningstiden maximalt och ge flickorna bästa möjliga träning.

Om du vill vara hjälpförälder alternativt ledare i BAS ll och inte meddelat oss tidigare får du gärna höra av dig till This is a mailto link

Vårterminen börjar v.2.

Ingen träning sker på lov.

Info om anmälan finner ni här

Uppdaterad: 01 SEP 2018 22:29 Skribent: Parisa Javanshir

Våra Samarbetspartners:

 

 

image1agpt.png

Bror Johansson

 

 

 

happy-socks-logo-vector.png

  

 

 

 

Postadress:
Askim-Billdals GS - Gymnastik
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Besöksadress:
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: 031452027
E-post: This is a mailto link

Se all info