Hoppa till sidans innehåll

BAS I (6 år)


Hösten det år man fyller 6 år erbjuds barnen träning i BAS I. Utifrån ett enhetligt koncept börjar vi träna på olika förövningar för att barnen – i sin egen takt och utifrån sina egna förutsättningar - ska få lära sig gymnastikens grundövningar handstående, huvudstående, kullerbytta, hjulning, volt osv. Vi lägger mycket fokus på koordination och hjälper barnen genom olika övningar att hitta grundspänningen, främst i mage/rygg. Vi jobbar med att bygga upp en grundstyrka och inte minst självförtroende genom att barnen steg för steg börjar behärskar de olika momenten. Vi strävar hela tiden efter att barnen ska känna att de lär sig nytt och utvecklas samtidigt som de har skoj i hallen tillsammans med sina gympakompisar.  

Vi börjar även väva in lite stretch och styrka på ett lekfullt sätt, samt rörelse till musik.

Under våren 2022 tränar BAS I följande dagar och tider. All träning sker i Lindåshallen (sporthallen). VT22 är barnen i BAS I födda 2015.

Grupp   Dag Tid  
BAS I A   Söndag 09:30-11.00  
BAS I B   Söndag 09:30-11.00  
BAS I C   Söndag 11:00-12.30  
BAS I D   Söndag 11:00-12.30  
BAS I pojk   Söndag 12:30-14:00  

För att träningen ska fungera på ett bra sätt krävs många ledare. Ni som är föräldrar kan bidra och vi ser gärna att ni är med i hallen, ombytta som hjälpledare. Det är mycket redskap som ska tas fram och tillbaka. Detta är tidskrävande och vi ser gärna att ni hjälper till för att vi ska kunna utnyttja träningstiden maximalt och ge flickorna bästa möjliga träning.

Om du vill vara hjälpförälder alternativt ledare i BAS ll och inte meddelat oss tidigare får du gärna höra av dig till This is a mailto link

Vårterminen börjar v.2 och träningen har uppehåll för lov.

Info om anmälan finner ni här.

Uppdaterad: 01 SEP 2018 22:28 Skribent: Parisa Javanshir

Våra Samarbetspartners:

 

 

image1agpt.png

Bror Johansson

 

 

 

happy-socks-logo-vector.png

  

 

 

 

Postadress:
Askim-Billdals GS - Gymnastik
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Besöksadress:
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: 031452027
E-post: This is a mailto link

Se all info