Hoppa till sidans innehåll

Basgymnastik (6-7 år)


Hösten det år barnen fyller 6 år erbjuds träning inom föreningens basblock.
Efter att ha tränat de grundmotoriska färdigheterna inom bamsegympan är barnen nu redo att börja träna lite mer avancerat för att på sikt lära sig gymnastikens grundövningar; handstående, huvudstående, hjulning, kullerbytta, volt osv.

För att säkerställa en likvärdig kvalitet tränar samtliga gymnaster inom basblocket efter ett enhetligt koncept vilket innebär att träningsupplägget är det samma för alla grupper inom BAS I & BAS II. Träningen består till stor del av olika stationer för att gymnasterna utifrån sin egen förmåga ska få möjlighet att träna på de olika övningarna. Vid sidan om stationsträningen bekantar vi oss även med styrka och stretch på ett lekfullt sätt, samt dans och rörelseskolning till musik.

Efter 2 års träning inom BAS-blocket kommer gymnasterna att erbjudas plats i olika fortsättningsgrupper. För flickor erbjuds merparten av gymnasterna  träning i en av våra Nivå 9-grupper, träningsgrupper som tränar 1-2 ggr/vecka beroende på tillgång till halltider och ledare. Ett färre antal som redan har klarat målövningarna samt haft hög närvaro erbjuds plats i Nivå 8 direkt, dvs de hoppar över Nivå 9. Gruppen på nivå 8 är också en träningsgrupp  med målsättning att på sikt tävla. Vi tar ej hänsyn  till önskemål om kompisar osv vid denna uppdelning. 

För pojkar finns en enskild pojkgrupp inom samtliga BAS nivåer, detta för att antalet pojkar som börjar gymnastik är få. Vi vill därför stärka gemenskapen och självförtroendet inom sporten. Pojkarna går vidare till våra Nivå-grupper efter 2 eller 3 år inom BAS.

Inom Basblocket är föräldrar varmt välkomna att vara hjälpledare, inga förkunskaper krävs. Vi värdesätter även hjälp från föräldrar när det gäller fram- och undanplockning av redskapen för att barnen ska få så mycket tid som möjligt till uppvärmning och träning. 

 För mer information om BAS I (6 år), BAS II (7 år), BAS pojk (6-7 år) se menyn till vänster.

Uppdaterad: 11 DEC 2018 15:05 Skribent: Parisa Javanshir

Våra Samarbetspartners:

 

 

image1agpt.png

Bror Johansson

 

 

 

happy-socks-logo-vector.png

  

 

 

 

Postadress:
Askim-Billdals GS - Gymnastik
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Besöksadress:
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: 031452027
E-post: This is a mailto link

Se all info