Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Allmän information

Askim Billdal Gymnastikskola - ABGS är en ideell förening ansluten till Svenska Gymnastikförbundet. Föreningen startade årsskiftet 1973/1974 och har idag ca 1350 aktiva medlemmar. ABGS är en av Göteborgs största gymnastikföreningar.

 

ABGS verksamhet består av barn- och ungdomsgymnastik för barn från 3 år. Föreningen har också ett antal grupper som tävlar på lokala och regionala tävlingar samt på Nivå- och SM-stegarna på riksnivå.

 

Träningslokaler och träningstider

Våra träningslokaler ligger i västra Göteborg och föreningen har sitt kansli i Lindåshallen, Sjöbackevägen 1 i Billdal. Vi har träningstider i Lindåshallen, Brottkärrsskolan, Askimsskolan, Hovåsskolan samt Nygårdsskolan.

 

Ledare

Föreningen har ca 150 ledare och dessa utbildas kontinuerligt internt eller via kurser anordnade av Gymnastikförbundet. Huvudledarna för våra breddgrupper har genomgått en BAS-kurs och grundutbildning i trampett och ansvariga ledare i barngrupperna har genomgått BAMSE-utbildningen. Hjälpledare har genomgått en assistentledarkurs. I dessa kurser ingår passningsteknik, träningsplanering, barns utveckling och skador.

Våra ledare rapporterar sin närvaro (underlag till arvode) via följande dokument: Arvodesrapport ledare

 

Årshjul

För att underlätta allas planering arbetar föreningen med årshjul som tydliggör när årliga aktiviteter (våruppvisning, klubbmästerskap osv) inträffar, lägerveckor, utbildningar samt tävlingar. För 2018 gäller följande dokument:

ABGS Årshjul 2018

 

 

Stödmedlemmar

Ett sätt att bidra till ABGS verksamhet är att vara stödmedlem. Ett sådant medlemskap innebär inga krav, rätt att delta och rösta vid årsmöte och är till för dem som vill ge ett bidrag på 250 kr/år eller mer, pengar som givetvis utnyttjas för gymnasternas aktiviteter.

 

Samarbetspartner

Ett annat sätt att bidra till ABGS verksamhet är att bli sponsor/samarbetspartner. Vi erbjuder olika samarbetspaket, se flik "Marknadsföring".

Uppdaterad: 25 APR 2018 09:49 Skribent: Karin Tholin

Våra samarbetspartner:

Layline Partners

 

 

 

Bror Johansson

 

 

 

  

 

  

  

Ekan management

 

 

 

Postadress:
Askim-Billdals GS - Gymnastik
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Besöksadress:
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: 031452027
E-post: This is a mailto link

Se all info