Hoppa till sidans innehåll

Parkour


För killar och tjejer som är 9 år och äldre erbjuder vi Parkour som är mer än träning, snarare en livsstil. Parkour går ut på att röra sig på ett smidigt, kontrollerat och snabbt sätt genom alla sorters miljöer. Att ta sig över/under hinder på vägen på ett akrobatiskt sätt med hjälp av volter osv – det är parkour. En träning i grupp där du utmanas individuellt att utvecklas och lita på ditt eget omdöme och kunskap.


I ABGS utövar alla grupper merparten av sin träning inomhus men parkourens ursprungliga tanke är att träningen ska bedrivas utomhus där allt i omgivningen ska vara naturliga hinder. Vi försöker skapa den miljön även inomhus. En viktig del i träningen är styrka, koordination och olika förövningar i stationsform.

Vi erbjuder träning en gång i veckan i olika grupper som är ålders – och kunskapsindelade. Det krävs inga förkunskaper i Parkour II men gymnastikträning i yngre år kan vara en fördel.

 

Åldersindelning

Parkour II Nybörjargrupp för barn/ungdomar födda 2008- 2010 och tidigare. 

Parkour III & IV fortsättning/avancerad grupp för de födda 2003-2008 med erfarenhet av parkourträning om minst 1,5 år eller parkourutövare som kan grunderna och är redo att gå vidare i sin träning  


Schema

Parkour II            Torsdagar       18:30-20:30      Nygårdsskolan

Parkour III/IV      Fredagar        18:30-20:30       Lindåshallen tek/friidrott


Vårterminen 2020 börjar v 3

Uppdaterad: 11 SEP 2018 15:48 Skribent: Catrin Hood

Våra samarbetspartner:

Layline Partners

 

 

 

Bror Johansson

 

 

 

  

 

  

  

Ekan management

 

 

 

Postadress:
Askim-Billdals GS - Gymnastik
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Besöksadress:
Sjöbackevägen 1
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: 031452027
E-post: This is a mailto link

Se all info